Ha még nem nézted meg A Wall Street farkasá-t, talán érdemes kihagyni a film pucér jeleneteiből készült alábbi összeállítást, mert az összes meztelenkedésnek dramaturgia funkciója van. De ha már túl vagy a filmen, nem árt feleleveníteni ezeket a részeket. Főleg Margot Robbie-t csodálhatjuk meg, aki Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) második feleségét játssza. A 23 éves ausztrál színésznő a Pan Am című, rövidéletű tévésorozatból lehet ismerős, de feltűnt a tavalyi Időről időre című időutazásos komédiában is.
 

Címkék: Margot Robbie, A Wall Street farkasa

0 Komment 0 Reblog!

Címkék: Elizabeth Olsen, Oldboy remake

0 Komment 0 Reblog!

Filmnapló 2014

Január

1. - Silver Linings Playbook (David O. Russell)
2. - American Hustle (David O. Russell)
3. - Sherlock 3.1, Seinfeld 8.11
4. - Jagten (Thomas Vinterberg), Key and Peele 2.1, Seinfeld 8.13
5. - The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese)
8. - L'inconnu du lac (Alain Guiraudie)
10. - Her (Spike Jonze)
12. - 9 mois ferme (Albert Dupontel)
13. - Des gens qui s'embrassent (Danièle Thompson)
14. - La religieuse (Guillaume Nicloux) 
15. - Jack Ryan: Shadow Recruit (Kenneth Branagh)
17. - Casse-tête chinois (Cédric Klapisch)
18. - Sur le chemin de l'ecole (Pascal Plisson)
19. - L'extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet (Jean-Pierre Jeunet)
20. - Foutaises (Jean-Pierre Jeunet)
21. - True Detective 1.1, Seinfeld 8.13, Eastbound and Down 4.2-4
22. - True Detective 1.2
23. - Seinfeld 8.14, How I Met Your Mother 9.14-15
25. - Item 47 (Louis D'Esposito), Short Term 12 (Destin Daniel Cretton), Eastbound and Down 4.5, Seinfeld 8.15
26. - Sherlock 3.2
27. - Saving Mr. Banks (John Lee Hancock), Girls 3.4
28. - Viharsarok (Császi Ádám) 


Február


The Grand Budapest Hotel (Wes Anderson)
Megdönteni Hajnal Tímeát (Herczeg Attila)
True Detective 1.3-5
Girls 3.5-6
The Larry Sanders Show 6.1-5
Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch)
About Time (Richard Curtis)
In a World... (Lake Bell)
The Mirror Between Us (Kahlil Joseph)
¡El Tonto! (Lake Bell)
What Will Survive of Us (Domhnall Gleeson)
Noreen (Domhnall Gleeson)
Aningaaq (Jonás Cuarón)

Címkék: Filmnapló 2014

0 Komment 0 Reblog!

Lovagolj magányosan! (Ride Lonesome, 1959)
Rendező: Budd Boetticher
 

Valamiért úgy alakult, hogy Magyarországon Budd Boetticher neve csak nagy ritkán kerül elő, amikor a zsáner legnagyszerűbb rendezői kerülnek szóba. Pedig a kőarcú Randolph Scott főszereplésével készült westernjei csupán alacsony költségvetésük miatt érdemelték ki a lealacsonyító B betűt, egyébként simán ott a helyük a műfaj legjobb darabjai között. Hiszen a lényeg a végtelenségig lecsupaszítva és az események sorsszerűségét kidomborítva jelenik meg bennük: lovasok üldöznek lovasokat a kietlen, sziklákkal tűzdelt tájban, és a tőmondatokból álló párbeszédekből szép lassan fény derül arra, hogy ki milyen célból akarja a másikat elfogni, vagy éppen megölni.
 


Elkölthető pénzhegyek híján nincsenek látványos tömegjelenetek a Lovagolj magányosan-ban, helyette viszont kapunk tömör életigazságokat (Hát nem tökéletes például az a mondat, hogy "vannak dolgok, amiket az ember nem lovagolhat körbe"?), a rendező bikaviadal-mániájából fakadó, változatos és kiélezett párbaj-szituációkat és egy bámulatos finálét, amely egy rét közepén álló, akasztásra használt, kiszáradt fa köré összpontosul. Annyira mesterien van felépítve a film, hogy a végén már egy magányos, halott fa látványa is bőségesen elég ahhoz, hogy átérezzük a főhős mérhetetlen fájdalmát, illetve hogy egy nehezen feledhető, szimbolikus képpel gazdagodjunk a bosszúvágy lélekölő hatásáról.
 

Varga Dénes

Címkék: Lovagolj magányosan, Budd Boetticher

0 Komment 0 Reblog!

Nicholas Hoult 12 éves volt, amikor megkapta a főszerepet a Nick Hornby regényéből készült Egy fiúról című filmben. A kritikusok egyöntetűen méltatták az alakítását, a 20 millió dolláros költségvetésű film pedig több mint 130 millió dollárt hozott a mozikasszáknál. Houltnak látszólag erőfeszítés nélkül sikerült az, ami oly sok pályatársának nem: tovább tudott lépni a gyerekszerepek után. Ebben persze nem jelentett hátrányt, hogy szerencsésen járt a kamaszkorral, a 2002-es Egy fiúról után három évvel már 190 centis, meghökkentően jóképű fiatalemberként láttuk viszont Nicolas Cage oldalán Az időjós-ban. A Skins című tévésorozatban tinilányok százezrei zúgtak bele, és ha akadt volna még olyan, aki kétkedett a színészi kvalitásaiban, a 2009-es Egy egyedülálló férfi-ben nyújtott alakításával azokat is meggyőzte. Az utóbbi években főleg hollywoodi szuperprodukciókban (A titánok harca, X-Men - Az elsők, Az óriásölő) vállalt szerepeket, de hálistennek azért még becsúsznak olyan bájos filmek is, mint az idei Eleven testek című zombis Rómeó és Júlia-parafrázis.


Hugh Grant és Nicholas Hoult az Egy fiúról című filmben 2002-ben
 


Hugh Grant és Nicholas Hoult 2013. június 8-án Montreálban
 

Címkék: Nicholas Hoult, Hugh Grant, Egy fiúról

0 Komment 0 Reblog!

Monstre Zomborácz Virág-interjúnk bónusz részében a 28 éves rendező elárulja, hogyan alakult a kapcsolata Andy Vajnával, miket rontott el az Utóélet forgatásán, hogyan próbálta lebeszélni a munkatársait a bulizásról, és melyik Wes Anderson-filmek inspirálták. Azt is megkérdeztük, milyen zenéket szeretne használni a filmben, mennyi termékelhelyezés lesz, és melyik filmfesztivált szeretnék megcélozni.
 

Címkék: Zomborácz Virág, Utóélet, Andy Vajna, Pohárnok Gergely, Pusztai Ferenc, cannes-i filmfesztivál, Red Bull, termékelhelyezés

0 Komment 0 Reblog!

A 34 éves színésznő Dr. Allison Cameront játszotta a Dr. House című sorozatban, mostanában az Egyszer volt, hol nem volt-ban lehet látni. Ez a fotó az Allure magazin májusi számába készült.
 

Címkék: Jennifer Morisson, Dr. House, Allure

0 Komment 0 Reblog!

Létezik most nála gyönyörűbb nő a világon?
 

Címkék: Emilia Clarke, Trónok harca

0 Komment 0 Reblog!

Ha teljesen meztelenül kell mutatkozniuk a vásznon, a hollywoodi színésznők legtöbbször a bozontos fazont preferálják, és ehhez nem is kell megnöveszteniük a fanszőrzetüket, hanem csak felapplikálnak egy úgynevezett punciparókát (eredeti nevén: merkin), és már el is van takarva a legintimebb testrészük. Így járt el például Rooney Mara A tetovált lány-ban (nézd meg!), Gina Gershon a Gyilkos Joe-ban, vagy Evan Rachel Wood a Mildred Pierce című HBO-minisorozatban.
 


A Sin City-ből és a Halálbiztos-ból ismert Rosario Dawson ellenben bevállalta a csupasz pucérkodást, és közszemlére teszi a nagyajkait Trance című új filmjében, amit (az akkori) pasija, Danny Boyle rendezett. A filmet ezen a héten mutatják be az amerikai mozik, de az ominózus jelenetről már kiszivárgott pár borzalmas minőségű, ám a lényeget megfelelően közvetítő fotó.
 


Rosario Dawson legutóbb a Nagy Sándor, a hódító-ban meztelenkedett Colin Farrell szexpartenereként:
 


Előtte pedig A játék ördöge című 1997-es Spike Lee-filmben:
 

Címkék: Rosario Dawson, Trance (film)

3 Komment 0 Reblog!

Gyönyörű képek készültek a Harry Potter-sorozat sztárjáról James Houston fotóművész Natural Beauty című projekthez, amelyben környezettudatos hírességek (mint például Christy Turlington, Elle Macpherson, és Anja Rubik szupermodellek, vagy Adrian Grenier a Törtetők-ből) pózolnak ruha nélkül, legtöbbször egy-egy virág vagy faág társaságában. A több mint 120 fotót tartalmazó könyv április végén jelenik meg, az Amazonon már előrendelhető 31,5 dollárért.Címkék: Emma Watson, James Houston

1 Komment 0 Reblog!

Feedek

Facebook

Hirdetés